Quiz: moderează declarațiile politicienilor!
Less Hate, More Speech îți propune un exercițiu: cum ai modera declarațiile politicienilor români, dacă acestea ar fi comentarii lăsate de autorii lor în subsolul articolelor de pe net?
În cadrul proiectului de cercetare am analizat atât comentariile online lăsate de userii de pe 4 site-uri românești (GSP.ro, Tolo.ro, Paginademedia.ro și Blogsport.ro), cât și discursurile elitelor politice și efectul acestora asupra discursului cetățenilor. Știm astfel că declarațiile politicienilor au un impact nu doar datorită conținutului, ci și prin tonul și limbajul folosite.
Job-ul unui moderator, așa cum l-am definit în cadrul proiectului, este de a modera discursul, nu gândirea cuiva, de a distinge între antipatie și intoleranță, de a nu supra-interpreta cuvintele, însă uneori distincția între ce încalcă regulile dezvoltate în proiect (de exemplu cele de la GSP.ro) și ce nu, nu e ușor de făcut, de aceea unele comentarii sau declarații sunt la limită.
În final, nu vrem să extragem pasiunea din comentarii și nici să restrangem dreptul la liberă exprimare, însă un dialog mai civilizat, mai tolerant și o interacțiune mai bună între cititori într-un spațiu mai sigur, ajută atât comentatorii, cât și cititorii articolelor sau doar ai comentariilor, dar și pe jurnaliști și eroii articolelor lor.
Verifică și tu ce ai modera și ce nu din declarațiile politicienilor și spune-ne în secțiunea de comentarii ce scor ai obținut!
Comentarii
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Less Hate, More Speech - Tinerii se implică!
Proiectul este derulat de Median Research Centre (MRC) în parteneriat cu Asociaţia Educ și se adresează tinerilor între 12 și 17 ani, cu scopul de a-i ajuta să identifice și să combată hate speech-ul, atât în mediul online, cât și în cel offline.
Află mai multe de pe site-ul proiectului.
bing · 17.12.2018 · 21:11
consider ca si hate-ul are rostul lui, prea multa moderare duce la cenzura